IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Омуртаг спечели проект за строеж на тържище за животни

Проектът е на стойност 31 800 евро, като участието на община Омуртаг е 25% или 7 951 евро

16:16 | 22.12.06 г.
Омуртаг спечели проект за строеж на тържище за животни
Община Омуртаг спечели проект по публично партньорство за създаване на регламентиран пазар за животни. Целта е да се подпомогне стопанското икономическо развитие на община Омуртаг и съседните две общини Антоново и Върбица, е записано в проекта.

Проектът е на стойност 31 800 евро, като участието на община Омуртаг е 25% или 7 951 евро.

Средствата са по линия на ФАР за икономическо, стопанско и социално сближаване чрез Министерството на икономиката и енергетиката по грантовата схема за публично-частно партньорство.

Вече е определен и парцелът от 10 дка, където да започне строежът на тържището, което ще бъде съобразено с европейските изисквания, които влизат в сила от 1 януари 2007 г.

Кметът на Омуртаг Енвер Ахмед организира и първата работна среща по проекта, на която бяха набелязани основните дейности на работния екип: презентация на проекта в трите общини и големите села, медийни изяви, създаване на мониторингов комитет за осъществяване на дейностите.

В най-скоро време ще бъде учредено акционерно дружество между всички акционери – физически и юридически лица, в което частните търговци ще бъдат акционери с общ дял 49%, а делът на общината ще е 51%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още