IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с акциите на Монбат стартира на 3 януари 2007 г.

На 17 ноември Монбат предложи 4,7 млн. акции, или 24,1% от капитала си, и набра 32,67 млн. лв.

15:16 | 22.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Търговията с акциите на Монбат стартира на 3 януари 2007 г.
Търговията с акциите на Монбат АД стартира на 3 януари 2007 г. с присвоен борсов код MONBAT, става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

На свое заседание Съветът на директорите на БФБ-София регистрира на “Официален пазар”, пазар на акции, сегмент „В”, емисията акции на дружеството в размер на 19,5 млн. лв. с номинална стойност 1 лев.

На 17 ноември Монбат предложи 4,7 млн. акции, или 24,1% от капитала си, и набра 32,67 млн. лв. Публичното предлагане се извърши при определяне на цената на изпълнение и алокиране на количеството продавани акции на основата на класиране на подадените от инвеститорите поръчки (т. нар. “букбилдинг”, на английски език „book-building”), като цената на акция бе 6,95 лв.

Вчера стана ясно, че дружеството е сключило предварителен договор за придобиване на 67% от капитала на БАТ – Холдинг АД, Добрич, което е мажоритарен собственик в третия по големина производител на стартерни батерии в страната - Старт ООД.

Основната сфера на дейност на Монбат АД е производство и търговия на оловно-кисели стартерни и стационарни акумулаторни батерии и сервизното им обслужване. Компанията е част от икономическата група на Приста Ойл АД, Русе.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още