IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Облигации на Етап-Адресс АД ще се търгуват на борсата от 22 декември

Облигациите са с фиксиран купон в размер на 7,325% годишно, шестмесечен период на лихвено плащане и падеж на 8 май 2011 година

17:16 | 21.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Облигации на Етап-Адресс АД ще се търгуват на борсата от 22 декември
Петгодишната облигациионна емисия на Етап-Адресс АД, издадена на 8 май 2006 година, бе регистрирана за търговия на неофициалния пазар на облигации на БФБ-София. Решението е взето на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата.

Емисията е в размер на 5 млн. лв., разпределени в 5 000 обикновени, обезпечени корпоративни облигации. Книжата ще се търгуват на борсата от 22 декември, като пазарната партида за една сделка е един лот, равен на една облигация с номинал от 1000 лв. Борсовият код на емисията, която е първа по ред, издадена от емитента, е BETAP.

Облигациите са с фиксиран купон в размер на 7,325% годишно, шестмесечен период на лихвено плащане и падеж на 8 май 2011 година. Погасяването на заема ще се извърши на 4 равни вноски заедно с последните 4 лихвени плащания.

Предвижда се средствата от емисията да бъдат използвани за изграждане на бизнес сграда в София, бул. Васил Левски, в района на Сточна гара, за изграждане на фабрика за бутилиране на минерална вода в с. Бързия, Врачанско, както и за изграждането на СПА комплекс.

Етап-Адресс се занимава с автобусни пътнически превози. По данни на АПИС Фахретин Гюлхан притежава 98% от капитала на дружеството, докато останалите 2% са собственост на Кенан Башбора.

Етап-Адресс е собственик на 37,5% в капитала на Централна автогара АД – София, където Литекс Комерс притежава дялово участие също от 37,5%, а останалите 25% са притежание на Столична Община. Компанията е собственик и на четиризвездния хотел Додо Бийч в Китен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още