IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат ще купува третия по големина производител на акумулатори в страната

Старт ООД-Добрич е едно от четирите предприятия в страната за производство на акумулатори

10:27 | 21.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Монбат ще купува третия по големина производител на акумулатори в страната
Монбат АД е сключило предварителен договор за придобиване на 67% от капитала на БАТ – Холдинг АД, Добрич, което е мажоритарен собственик в третия по големина производител на стартерни батерии в страната - Старт ООД, съобщиха от компанията.

Договорът за покупката ще влезе в сила след получаване на съответното разрешение от Комисията за защита на конкуренцията, допълват от Монбат, поради което прехвърлянето на собствеността върху акциите, както и уточняването на стойността на договора ще се извършат едва след получаването му.

БАТ – Холдинг АД е основен съдружник в Старт ООД - Добрич, като притежава 93,20% от капитала му. Старт е един от четирите завода в страната за производството на акумулатори.

Основната сфера на дейност на Монбат АД е производство и търговия на оловно-кисели стартерни и стационарни акумулаторни батерии и сервизното им обслужване. Компанията е част от икономическата група на Приста Ойл АД, Русе.
 
На 17 ноември Монбат предложи 4,7 млн. акции, или 24,1% от капитала си, и набра 32,67 млн. лв. Публичното предлагане се извърши при определяне на цената на изпълнение и алокиране на количеството продавани акции на основата на класиране на подадените от инвеститорите поръчки (т. нар. “букбилдинг”, от англ. „book-building”), като цената на акция бе 6,95 лв.

Очаква се акциите на Монбат да бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса-София през първата седмица на януари 2007 г.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още