IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН вписа облигационни емисии на Инвестбанк и Алма Тур БГ

Две от емисиите са на Инвестбанк, а една - на Алма Тур БГ

16:48 | 20.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа облигационни емисии на Инвестбанк и Алма Тур БГ
Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспекти за вторично публично предлагане на две облигационни емисии на ТБ Инвестбанк АД и една на Алма Тур БГ АД.
Първата емисия на Инвестбанк е в размер на 3 млн. евро, разпределени в 3 000 броя ипотечни облигации, всяка с номинал от 1 000 евро. Заемът е с матуритет от 3 години, плаващ лихвен процент, равен на шестмесечния Euribor + 4% годишно, но не по-малко от 6,5%. Лихвите се изплащат на всеки шест месеца, а падежът на емисията е на 31 март 2008 г.

Втората емисия на банката също е тригодишна, на обща стойност 2 млн. евро, разпределени в 2 000 ипотечни облигации с номинал от 1 000 евро. Лихвата по заема е плаваща в размер на шестмесчния Euribor + 3% годишно. Падежът на заема е на 9 декември 2008 г.

Облигациите на Алма Тур БГ са с обща номинална стойност от 5 млн. евро. Лихвеният процент е равен на шестмесечния Euribor + 4% годишно, като изплащането на лихвите става на всеки шест месеца. Заемът е със срок от 5 години и падеж на 16 август 2011 г.

Средствата от емисията, която е втора по ред за емитента, ще се използват за изграждане на хотел в Банско, рефинансиране на кредити, както и по оперативната дейност на дружеството. 


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още