IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акционерите на HVB Bank Biochim, Хеброс Банк и Булбанк гласуват обединение

Очаква се сливането да стане факт през второто тримесечие на 2007 година

13:32 | 19.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на HVB Bank Biochim, Хеброс Банк и Булбанк гласуват обединение
Решението за вливането на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк в Булбанк се приема на три поредни Общи събрания на акционерите – на 18 декември за Хеброс Банк, на 19-ти – за HVB Bank Biochim, и на 20-ти – за Булбанк, съобщиха от UniCredit Group, собственик на трите финансови институции.

Новото име на обединението ще бъде UniCredit Bulbank. Очаква се сливането да стане факт през второто тримесечие на 2007 година.

На общите събрания се гласува и предложението Роберт Цадрацил (член на борда на директорите и главен оперативен директор на BA-CA), Елена Гоитини (директор “Банкиране на дребно” за Централна и Източна Европа на UniCredit), Томас Грос (член на борда на директорите, главен директор "Управление на риска" на Bank Austria – Creditanstalt), Хайнц Майдлингер (ръководител в направление "Пазари и инвестиционно банкиране" на UniCredit) и Алберто Девото да влязат в надзорния съвет на Булбанк. Освен тях членове на надзора на Булбанк са и Марко Янаконе и Димитър Желев.

В резултат на вливането на Хеброс Банк и HVB Bank Biochim в Булбанк основният капитал на преобразуваната банка UniCredit Bulbank ще бъде увеличен чрез издаването на 72 885 364 нови, поименни, безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев всяка, които ще бъдат разпределени между акционерите на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. В резултат на увеличението основният капитал на UniCredit Bulbank ще нарасне до 239,26 млн. лв. Замяната ще се извърши в съотношение 1 акция на HVB Bank Biochim за 1,42998 новоиздадени акции на Булбанк и 1 акция на Хеброс Банк за 1,47448 акции на Булбанк.

UniCredit Bulbank ще има над 1,1 млн. клиенти, се казва още в съобщението. Към момента трите банки имат активи от над 7 млрд. лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още