IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продадоха Балканкар-Дунав за 4 млн. лв.

Освен заплащане на покупната цена, купувачът Бургаски корабостроителници АД се задължава да изплати или уреди публичните задължения на дружеството и персонала в срок до 6 месеца

16:14 | 18.12.06 г.
Продадоха Балканкар-Дунав за 4 млн. лв.
Бургаски корабостроителници АД, Бургас заплати общо 4 млн. лв. за 624 734 броя акции, представляващи 70% от капитала на Балканкар-Дунав АД, Лом, съобщиха от Агенцията по приватизация.

Предметът на дейност на купувача е производство и ремонт на кораби, търговска дейност в страната и чужбина. Общо 80% от капитала на дружеството се притежават от Бургаска корабостроителница АД, а останалите 20 са собственост на държавата, в лицето на Министерството на икономиката.

Освен заплащане на покупната цена, купувачът се задължава да изплати или уреди публичните задължения на дружеството и персонала в срок до 6 месеца от датата на прехвърляне на собствеността върху акциите.

Към 30 септември 2006 г. тези задължения са на стойност 2,227 млн. лв.

Сделката подлежи на одобрение от Надзорния съвет на АП.

Балканкар-Дунав се занимава с производство, сервиз, ремонт и търговия с фрикционни и други изделия за кари и друга подемно-транспортна техника и услуги за населението.

Относителният дял на различните типове произвеждани и продавани електрокари в Балканкар-Дунав е платформени електрокари - 70%, електрокари влекачи - 20%, други, в това число високоповдигачи - 10%.

Приходите на дружеството за 2005 г. са в размер на 1,03 млн. лв., като е реализирана загуба от 160 хил. лв. за периода.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още