IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак-холдинг предлага Сандански-БТ за минимум 2,1 млн. лв.

Продажбата на притежаваните от Булгартабак-холдинг 99,946% от капитала на Сандански-БТ ще се извърши чрез публично оповестен конкурс

16:03 | 18.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак-холдинг предлага Сандански-БТ за минимум 2,1 млн. лв.
Продажбата на притежаваните от Булгартабак-холдинг АД 210 666 акции, или 99,946% от капитала на Сандански-БТ АД ще се извърши чрез публично оповестен конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти предложена покупна цена, съобщи БФБ.

Минималнато конкурсна цена е 2,1 млн. лв., като кандидатите имат 30-дневен срок за подаване на оферти, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация.

Предстои публикуване на обявата за провеждане на конкурса в два централни и един местен ежедневник, като началната дата за подаване на оферти вероятно ще бъде около средата на януари 2007 г.

В обявата и в конкурсната документация ще бъдат посочени всички важни дати за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

Булгартабак холдинг извърши успешно подажбата на Юрий Гагарин БТ-Пловдив и Пазарджик БТ АД на Българска фондова борса, но към Дупница БТ не бе проявен интерес по време на трите проведени аукциона.

Нетната печалба на Булгартабак холдинг АД за деветмесечието пада 3,57 пъти до 12,65 млн. лв. от 45,19 млн. лв. година по-рано. Основен акционер е държавата с дял в размер на 79,83% от капитала.

Днес бяха изтъргувани 2 511 акции по позицията на средна цена от 35,67 лв., като офертите са на нива от 35 лв. "купува" и 35,90 лв. "продава" за брой.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още