IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БФБ регистрира облигационната емисия на Банка Запад-Изток

Размерът на облигационната емисия е 5 млн. евро, разпределена в 5 000 бр. облигации

14:47 | 18.12.06 г.
БФБ регистрира облигационната емисия на Банка Запад-Изток
Съветът на директорите на Българска фондова борса – София взе решение за регистриране на „Неофициален пазар на облигации“ на емисията дългови ценни книжа на НЛБ Банка Запад-Изток АД, като датата на въвеждане за търговия ще бъде обявена в борсовия бюлетин допълнително, става ясно от съобщение на институцията.

Размерът на облигационната емисия е 5 млн. евро, разпределени в 5 000 бр. обикновени, безналични, поименни, необезпечени, лихвоносни, свободно прехвърляеми облигации с номинална стойност 1 000 евро всяка. Срокът на емисията е 3 години, а купонът й е 6 м. Euribor + 0.75%, платим на всеки шест месеца. Емисията е първа по ред за емитента.

Погасяването на заема ще се извърши еднократно на датата на падежа, която е 26 юни 2009 г., а присвоеният борсов код на емисията е BWEB. Цената на въвежданите поръчки е в евро, като паричният сетълмент по сделките се извършва в български лева по обменния курс на БНБ към датата на сключване на сделката.

Право на лихвено плащане имат облигационерите, които са вписани като такива не по-късно от три работни дни преди датата на лихвеното плащане, съответно пет работни дни преди датата на последното лихвено плащане, което съвпада с датата на падеж на емисията.

Облигационната емисия на Банка Запад-Изток има за цел да осигури ресурс за общо финансиране на дейността и развитието на банката.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още