IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 16 декември

Меморандумът за доставка и транзит на природен газ със срок до 2030 година ще бъде подписан между Булгаргаз и Газпром експорт в понеделник

09:55 | 16.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 16 декември
Управляващите одобриха новия договор с Газпром
в. Сега
 
Меморандумът за доставка и транзит на природен газ със срок до 2030 година ще бъде подписан между  "Булгаргаз" и дъщерната на руския "Газпром" фирма "Газпром експорт" в понеделник в София, съобщи правителствената информационна служба вчера. Парафи под него ще сложат шефът на борда на "Булгаргаз" и зам.енергиен министър Валентин Иванов и председателят на управителния съвет на ОАО "Газпром" Алексей Милер.

1,2 млн. касови апарата на сервиз
в. Стандарт
 
Близо 1,2 млн. касови апарата трябва да минат през сервиз заради влизането ни в ЕС. От 2007 г. регистрираните по ДДС фирми ще имат нови номера - регистрацията им по БУЛСТАТ със знака "BG" отпред. Новият номер по ДДС трябва да се отпечатва върху касовите бележки, гласи наредба, подготвена от Министерството на финансите. Данните в паметта на касовите апарати може да се променят само в специализираните сервизи.
 
Кадастърът иска да прибира 2% от новото строителство
в. Сега
 
Агенцията по кадастъра да получава по 2% от строителната стойност на всички инвестиционни обекти, предложи вчера директорът й Цветен Боев. Това означава, че ако вдигането на една сграда излиза условно 2 млн. лв., агенцията ще вземе 40 000 лв. И сега кадастърът събира от инвеститорите държавни такси според вида на обекта и разположението му и т. н. Сумите обаче отиват в държавния бюджет, а той превежда на агенцията определена субсидия от хазната. За цялата 2006 г. се очакват например около 3.7 млн. лв. приходи от кадастрални такси.

Фирмите искат квоти за българска дървесина
в. Новинар
 
Мебелните фирми предварително да заявяват в Националното управление по горите (НУГ) колко дървен материал от българските гори им е необходим. Това предложиха от браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. Те настояват за въвеждане на квота за суровината, защото има дефицит на качествена дървесина. Колкото по-рано фабриките подадат заявка за материала, толкова по-рано той ще им бъде доставен, обясниха идеята от НУГ. Сега голяма част от предприятията са принудени да внасят дървесина от чужбина.

Меглена Кунева ще представи указател за потребители
в. Дневник
 
Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева ще представи на 18 декември изданието "Права на потребителите. Знания, които ни помагат да направим информиран избор", съобщиха от кабинета на министъра, цитирани от БТА. Книгата съдържа данни от сравнителни тестове на различни хранителни продукти, съвети за потребителите как да четат договорите, как да изберат кредитна карта, как да се противопоставят на фалшиви промоции и как да разчетат етикетите на стоките.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още