IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК и КРС се споразумяха за нови цени на услугите на телекома

Ще бъде намалена цената за откриване на нов телефонен пост - от 84 лв. на 24 лв.; абонаментът поскъпва

13:01 | 15.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
БТК и КРС се споразумяха за нови цени на услугите на телекома
Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и БТК са постигнали споразумение за промяна на цените на компанията, съобщи председателят на КРС Георги Александров, цитиран от Dnes.bg. Ще бъде намалена цената за откриване на нов телефонен пост - от 84 лв. на 24 лв.  

БТК ще предоставя 50 безплатни минути за градски и междуградски разговори месечно, но месечната такса за обикновените абонати се вдига с 1,20 лв. - от 12,60 лв. с ДДС на 13,80 лв. Месечният абонаментен план за бизнес абонати ще се увеличи с 1,80 лв. на 21,60 лв.

Международните разговори ще поевтинеят с 20 процента, съобщават от БТК. Разговорите с фиксирани мрежи на Виена, Атина, Лондон, Москва, Париж и Истанбул ще се плащат по 18 стотинки за минута без първоначалната цена и независимо от часа. Разговорите с 6 държави - Италия, Русия, Гърция, Германия, Великобритания и САЩ, ще се таксуват по 26,4 стотинки на минута.

Най-вероятно новите цени ще влязат в сила от 1 февруари 2007 година.

Ще има и опростяване на тарифите, каза изпълнителният директор на БТК Мартин Щауб. Съществуващите втора и трета зона за междуселищни разговори се обединяват в една единствена зона. Разговорите на територията на страната ще се таксуват по 8,4 стотинки на минута в натоварено време след първоначалната цена за свързване. В ненатоваранета зона - от 21,00 до 07,00 часа и в почивни и празнични дни разговорът ще струва по 4,8 стотинки на минута.

Градските разговори ще се таксуват отново по нула стотинки за времето от 21,00 до 7,00 и в празнични дни. Социалните планове също остават непроменени. Разширява се зоната на градските разговори, като разговорите в населени места на разстояние до 30 километра ще се смята за градски.

Заедно с намалението на цените на БТК може да се очаква и намаление от страна на алтернативните оператори, защото ще има падане на цените на едро между операторите, каза Теодор Захов, председател на асоциацията на алтернативните оператори.

Акциите на телекома регистрираха днес ръст 0,1 на сто до 9,97 лв. за брой.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още