IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евро-финанс започва дейността си като маркет-мейкър от понеделник

Дейност като маркет-мейкър се осъществява посредством поддържане на поръчки за покупка и продажба за собствена сметка за дадената ценна книга

17:13 | 14.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Евро-финанс започва дейността си като маркет-мейкър от понеделник

На проведено заседание на Съвета на директорите на БФБ-София АД днес е взето решение да се регистрира ИП Евро-финанс АД като маркет-мейкър по емисията на ЗД Евроинс АД, считано от понеделник, 18 декември 2006 г., съобщи институцията.

От Евро - Финанс няма да получават възнаграждение от Евроинс, като ще извършват сделките за своя сметка и очакват да печелят от самите операции по позицията, съобщиха вчера от посредника. Емисията, с борсов код EURINS, е регистрирана на неофициален пазар, сегмент А. 

Дейност като маркет-мейкър се осъществява посредством поддържане на поръчки за покупка и продажба за собствена сметка за дадената ценна книга (котировки). Максимален размер на отклонението в процент между цените на котировката "купува" и на котировката "продава" (спред) е 5 на сто.

Те се въвеждат от същия терминал на търговката система, който се ползва от съответния борсов посредник и на тях не се присвоява специална маркировка, която да индикира, че са въведени от маркет-мейкър.

Изпълнението на изискванията за минимален дневен обем и оборот на търговия е вменено като задължение на самия маркет-мейкър и няма да бъде обявявано от БФБ-София.

Днес книжата на Евроинс поевтиняха с 0,75% до средна цена от 7,90 лв. при изтъргувани 2 120 броя. Оферти има на нива от 7,87 лв. „купува“ и 7,98 лв. „продава“.

Свързани компании:

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още