IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Тригодишни облигации на Елана холдинг ще се търгуват от 18 декември

Емисията е в размер на 3,46 млн. евро, разпределени в 3 460 броя обезпечени корпоративни облигации

14:46 | 14.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Тригодишни облигации на Елана холдинг ще се търгуват от 18 декември
Тригодишна облигационна емисия на Елана холдинг, издадена на 14 юни тази година, бе регистрирана за търговия на неофициалния пазар на облигации на БФБ-София. Решението е взето на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата.

Емисията е в размер на 3,46 млн. евро, разпределени в 3 460 броя обикновени, лихвоносни, обезпечени корпоративни облигации. Книжата ще се търгуват на борсата от 18 декември, като пазарната партида за една сделка е един лот, равен на една облигация с номинал от 1000 евро. Борсовият код на емисията, която е първа по ред, издадена от емитента, е BEH.

Облигациите са с фиксиран купон в размер на 6,5% годишно, шестмесечен период на лихвено плащане и падеж на 14 юни 2009 година. Погасяването на заема се извършва еднократно на датата на падежа. Право на лихвено плащане имат облигационерите, вписани като такива не по-късно от три работни дни преди датата на плащането.

Облигационната емисия е целева и ще се използва за закупуване на имот в района на Южен парк в София с обща площ от 3 840 кв. м.

Елана холдинг притежава дялови участия в капитала на Елана Трейдинг АД, Елана фонд мениджмънт АД, Елана Инвестмънт АД, Елана Финанси ЕАД, Хотел Амбасадор АД, Глобал Рейтингс АД, ВЕЦ Инженеринг АД, Елана пропърти мениджмънт АД и Елана кънвъртибъл фонд АДСИЦ.

Камен Колчев е собственик на 95% от капитала на холдинга, а изпълнителният директор Георги Личев притежава дял от 5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още