IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен интерес към Възрожденска механа в АЕК “Етър”

АЕК "Етър" е открит на 7.09.1964 г. и е първия по рода си музей в България. Музеят заема площ от 7 хектара и в него са разположени над 50 обекта

18:04 | 13.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Силен интерес към Възрожденска механа в АЕК “Етър”

Подчертано силен интерес бе проявен към проведения днес търг за отдаване под наем на Битовата Възрожденска механа в Архитектурно Етнографския Комплекс “Етър”, съобщиха от Община Габрово. Закупени бяха общо 14 комплекта тръжни документи. Беше заявен интерес както от габровски фирми, така и от фирми от Русе и Несебър.

На търга се явиха 11 участници, като след проверка на изрядността на документите, комисията не допусна до участие 6 кандидати. Те бяха декласирани поради нередовност в документите, представени за участие в търга. От допуснатите 5 кандидати класираният на първо място е предложил цена в размер 5 250 лв. без ДДС месечен наем, а класираният на второ място – 4 401 лв. без ДДС. Обявената първоначалната наемна цена бе 1 700 лв. месечно.

Преди търга зам.-кметът Стилияна Тинчева заяви: „Надяваме се, че подчертаният интерес от ресторантьори ще бъде в полза на АЕК “Етър” и спечелилият търга кандидат ще бъде коректен към това емблематично за Габрово място”.

Предстои издаване на заповед на кмета на Община Габрово за определяне на спечелилия търга кандидат и сключване на договор. Класираните на първо и второ място са габровски фирми. Те ще бъда обявени след окончателното приключване на процедурата.

АЕК "Етър" е открит на 7.09.1964 г. и е първия по рода си музей в България. Музеят заема площ от 7 хектара и в него са разположени над 50 обекта, представляващи възстановка на къщи от Възраждането - технически съоръжения на вода, къщи със занаятчийски работилници, обекти с обществено значение. Целта на музейната експозиция е да разкрие архитектурата, бита и стопанското минало на Габрово и Габровския край през Възраждането - втората половина на ХVІІІ в. и ХІХ в.

Възрожденска механа е една от най-големите атракции в комплекса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още