IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 13 декември

08:22 | 13.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 13 декември
Депутатите капитулираха пред лобито на безмитните магазини
в. Сега

Усилията на мощното лоби на собствениците на магазини за безмитна търговия се увенчаха с успех. България ще спази изискванията на ЕС и ще закрие фришоповете за пътниците, пристигащи от Турция, Сърбия и Македония, но босовете в този бизнес няма да претърпят загуби. Техните обекти ще бъдат преместени на нови терени на изходящите трасета на ГКПП-тата и ще получат безсрочни лицензи. Тези промени в закона за безмитната търговия гласува вчера бюджетната комисия на парламента. Безмитната търговия е единственият бранш, който държавата ще компенсира заради щети от ЕС.

Втора корабостроителница беше открита във Варна
в. Дневник

Втора корабостроителница беше официално открита във Варна. Това е т.нар. район 2 на кораборемонтния завод на варненската фирма "МТГ Делфин" АД, каза изпълнителният директор Светлин Стоянов. Заводът, който е разположен на площ от 79 дка на брега на Варненското езеро - до ТЕЦ "Варна", е единственият корабостроителен и кораборемонтен завод у нас, построен на зелено за последните 30 години. Общата инвестиция е над 36 млн. лв. В район 2, чието изграждане стартира преди през май 2005 г., са вложени над 16 млн. лв., обясни Стоянов. Част от средствата са собствени, а останалите са осигурени с кредит от Банка ДСК.

Тодор Батков остава собственик на "Левски"
в. Дневник

Собственикът на "Левски" адвокат Тодор Батков обяви, че остава собственик на футболния клуб и ще продължи да инвестира в него лични средства. Това стана ясно по време на вчерашното коледно парти на детско-юношеската школа на сините в София, на което бяха наградени младите играчи на тима. Батков няма намерение да продава шампионите, след като наскоро е отхвърлил оферта за закупуването на отбора от страна на английска финансова групировка. "Отпускам около 2 милиона евро на година собствени средства за издръжката на клуба. Не очаквам възвращаемост.

Газът поскъпва, парното - не
в. Стандарт

Природният газ ще поскъпне след Нова година. Цената на парното обаче няма да се променя до края на отоплителния сезон. Това съобщи шефът на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Константин Шушулов. Повишение на топлинната енергия в средата на зимата е немислимо. Ако това стане, то ще бъде за сметка на печалбата на "Булгаргаз", отсече Шушулов. Така държавният газов доставчик ще поеме със своята печалба загубите на топлофикационните дружества заради по-скъпия природен газ. За да стане това, ДКЕВР вероятно ще остави държавната компания без печалба. Подобно решение бе взето и през 2001 г.

Делят хотелите на десет вида
в. Стандарт

Десет различни вида хотели са вписани в новата наредба за категоризация, която е дадена за съгласуване в Министерския съвет. Това съобщи зам.-шефът на Държавната агенция по туризъм Христо Христов. При петзвездните хотели ще се набляга на условията за провеждане на срещи и симпозиуми, а при градските - на комфортните условия за почивка. От наредбата отпада и изискването за височината на козирката на най-луксозните хотели. Заради него столичните "Хилтън" и "Шератон" досега не отговаряха на условията за 5 звезди. В наредбата са вписани и три нови места за настаняване - апартаментни комплекси, хостели и самостоятелни апартаменти.

Два дни БТК мъчи интернет клиентите
в. Сега

Десетки потребители на интернет услугата ADSL на БТК от цялата страна започнаха масово да се оплакват вчера от прекъсвания и сривове. Най-голям бе проблемът във Варна, където онзи ден по обед абонатите на ADSL на практика са били отрязани. На телефоните за поддръжка служителите на БТК отговаряха, че имат проблем на централно ниво или обясняваха, че има токов удар.

Батето осъди държавата
в. Стандарт

И Батето осъди държавата. Иван Славков ще получи 15 000 лева за понесени морални вреди преди 16 години. Това е разпоредил Софийският градски съд на 20 ноември. Решението беше оповестено едва вчера. Славков обаче няма да е на печалба, защото трябва да плати 19 400 лв. държавни такси по делото. Темида подхвана зетя на Тодор Живков още през зимата на 1990 г. Той бе обвинен за незаконно притежаване на два револвера, три пушки и патрони за тях. Те са от личната колекция на Батето. Делото се точи близо 10 години, докато Върховният касационен съд окончателно обяви Славков за невинен.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още