IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ в реално време и детайлна пазарна информация - на едно място

След подписан договор с БФБ-София през ноември Investor.bg вече предоставя данни в реално време за сключените сделки на борсата

15:46 | 12.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
БФБ в реално време и детайлна пазарна информация - на едно място

Сайтът за бизнес и финансова информация Investor.bg, част от интернет групата на Инвестор.БГ АД, пуска нова услуга и значителни подобрения в раздел „Компании“, предназначени за участниците на капиталовия пазар, както и за тези, които ежедневно следят борсовата информация.

След подписан договор с БФБ-София през ноември 2006 г. интернет изданието вече предоставя данни в реално време за сключените сделки на борсата.

Посетителите на сайта могат да следят автоматично обновяващото се изменение на борсовите индекси, офертите за покупка и продажба по пазарните позиции, информация за купувача и продавача по дадена сделка, както и изтъргуваният обем по конкретна позиция. Благодарение на автоматизираното подаване на информация лесно и удобно може да се следи и актуализацията на текущото състояние на офертите, тяхната редакция или изтриване спрямо данните, предавани от борсата.

Сред нововъведенията са и разделите за най-печеливши, най-губещи и най-ликвидни компании, обзори на компаниите от BG40 и SOFIX, на АДСИЦ, договорните фондове и инвестиционните дружества. Освен това се дава възможност за създаването и на пазарни обзори – в зависимост от позициите, чието развитие желае да проследи всеки един отделен инвеститор.

Достъп до новата услуга имат всички потребители на Investor.bg, които се регистрират или вече са регистрирани като анализатори. Регистрацията е безплатна, като тя може да се използва още за даването на прогнози и изготвянето на анализи за публичните компании. На базата на посочените оценки за борсовите дружества пък се формира пазарният барометър, отразяващ пазарните настроения и очаквания за движението по отделните позиции.

В момента се разработват и допълнителни функционалности в раздел „Компании“, които ще могат да бъдат ползвани при същите условия – след безплатна регистрация, като достъпът до статистическата информация, новините и анализите за публичните компании остава непроменен.

Investor.bg e първият сайт, създаден от интернет компанията Инвестор.БГ АД. Към днешна дата в портфолиото на групата влизат още Dnes.bg, Tialoto.bg, Gol.bg, Start.bg, Snimka.bg, Netkelner.bg, Aha.bg, Rabota.bg, Blog.bg, както и представеният наскоро сайт за търсене на познати и поддържане на мрежа от социални контакти – Zip.bg.

По време на днешната търговска сесия акциите на компанията отбелязаха понижение от 0,69% до 7,20 лв. при изтъргувани 10 акции. От началото на годината по позицията е отбелязан ръст от над три пъти.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още