IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БМФ продаде кораб за 2,1 млн. долара, иска разрешение за продажба на друг

Срокът за предаване на кораба на новия собственик е в периода 12-19 декември 2006

14:15 | 12.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
БМФ продаде кораб за 2,1 млн. долара, иска разрешение за продажба на друг
На проведен търг от Параходство БМФ ЕАД-Варна за продажба на кораб "Белмекен" бе обявен победител Yalumba Inc. с постигната цена 2,125 млн. щатски долара, съобщава БФБ-София.

Срокът за предаване на кораба на новия собственик е в периода 12-19 декември 2006 г.

Също така Параходство е отправило искане до министъра на транспорта, в качеството му на орган, упражняващ правата на държавата в дружеството, за разрешение за продажба на кораб "Генерал Владимир Заимов".

В началото на ноември бе отправено искане до министъра на транспорта да разреши продажбата на 25% от дяловото участие на дружеството в Булярд корабостроителна индустрия АД за сумата от 5 555 555 щатски долара.

Булярд АД, в качеството си на съакционер в Булярд корабостроителна индустрия АД, е поискал да закупи притежаваните от Параходство 5 469 476 броя акции, представляващи 25% от капитала.

В началото на октомври от БМФ до министъра на транспорта бяха изпратени и искания за разрешения за продажба на имоти, собственост на компанията. Две седмици по-късно стана ясно, че дружеството продава на търг и почивната си база в с. Аспарухово, намиращо се на 90 км от Варна.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 06.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още