IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БНП Париба очаква намаляване на лихвите по кредитите в следващите 3 г.

Според банката от 1 януари 2007 г. България ще се превръща във все по-важен финансов център

13:25 | 11.12.06 г.
БНП Париба очаква намаляване на лихвите по кредитите в следващите 3 г.

Конкуренцията в областта на корпоративното и потребителското кредитиране ще доведе до намаляване цената на банковото финансиране през следващите една до три години“, заяви Улрих Шуберт, главен изпълнителен директор на БНП Париба (България) ЕАД, на пресконференция по повод промяната на статута на банката у нас от 1 януари 2007 г.

Според банката, която е номер едно по пазарна капитализация в еврозоната, от 1 януари 2007 г. България ще се превръща във все по-важен финансов център.

Към 31 декември 2006 г. всички дейности, активи и задължения на действащата БНП Париба България ЕАД ще бъдат прехвърлени в БНП Париба – клон София. Промяната на статута на банката в България се прави с цел увеличаване на оперативните възможности на последната и съобразяване на необходимостите на страната ни като пълноправен член на ЕС. Промяната на статута също така ще помогне за заздравяване на конкурентната позиция на институцията на българския банков пазар.

Чрез смяната на статута БНП Париба България ще се възползва от кредитния рейтинг на БНП Париба С.А. - френската компания-майка, който е АА с всички произтичащи от това положителни ефекти върху цената на рефинансирането. Клонът на френската компания-майка ще има капацитет за финансиране на най-големите кредитни нужди на отделните български контрагенти, включително и по отношение на значими инфраструктурни проекти.

Групата БНП Париба има присъствие в над 85 страни с общ персонал от 150 хил. души. От гледна точка на брой служители 80% от дейността й е съсредоточена в Европа. У нас БНП Париба България работи в областта на корпоративното и инвестиционно банкиране, като печалбата на банката преди данъци към 30 септември възлиза на 1,882 млн. евро, което е 38,7% ръст спрямо същия период на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още