IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Параходство БРП гласуваха сливане с Химимпорт Бимас ЕООД

На събранието бе гласувано и решение за увеличаване на капитала на Параходство БРП от 895 хил. лв. на 1,16 млн. лв.

13:03 | 11.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на Параходство БРП гласуваха сливане с Химимпорт Бимас ЕООД
Акционерите на Параходство Българско речно плаване гласуваха сливане с Химимпорт Бимас ЕООД на проведено на 8 декември извънредно Общо събрание, съобщава БФБ – София.

Вливането, както бе предвидено в договора, ще се извърши при условията на универсално правоприемство, като активите, пасивите и имуществените права и задължения на Химимпорт Бимас ЕООД се поемат от Параходство БРП.

На събранието бе гласувано и решение за увеличаване на капитала на Параходство БРП от 895 хил. лв. на 1,16 млн. лв., чрез издаване на нови 262 943 поименни безналични акции с номинална стойност от 1 лев.

Новите акции се издават в резултат на извършващата се замяна на дружествени дялове от преобразуващото се дружество Химимпорт Бимас ЕООД за акции от капитала на приемащото дружество Параходство БРП в съотношение 1 към 10,01, като всички се придобиват от Българска корабна компания ЕООД, едноличен собственик на капитала на Химимпорт Бимас ЕООД.

Химимпорт Бимас ООД е с предмет на дейност производство и търговия с горива, петролни, нефтохимически, химически и други продукти.

Днес книжата на Параходство БРП регистрираха повишение от 29,32% при минимално изтъргувано количество от 8 лота. Оферти има на нива от 165,01 лв. „купува“ и 176,95 лв. „продава“.


Свързани компании:

Параходство Българско речно плаване АД(BRP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още