IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци плати 4,36 млн. лв. на НЕК

Ръководството на "Кремиковци" АД възразява остро срещу съобщението на електрическата компания от петък, в което от НЕК заявиха, че ако в близките дни не се възстановят погасяванията на задълженията на металургичния комбинат, НЕК ще предприеме ка

16:41 | 09.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци плати 4,36 млн. лв. на НЕК

Кремиковци АД е превело 4,36 млн. лева на НЕК, съобщиха от металургичния комбинат за Dnes.bg. Сумата е преведена до края на деня в петък, с което дружеството е изпълнило ангажимента си към НЕК.

Ръководството на Кремиковци АД възразява остро срещу съобщението на електрическата компания от петък, в което от НЕК заявиха, че ако в близките дни не се възстановят погасяванията на задълженията на металургичния комбинат, НЕК ще предприеме категорични мерки за защита на финансовите си интереси.

От компанията посочиха, че от години Кремиковци е най-големият клиент и най-големият длъжник на НЕК ЕАД. През последните месеци Кремиковци АД започна драстично да не спазва договорените срокове за погасяване на задълженията си към компанията, се посочваше в съобщението на НЕК от вчера.

От Кремиковци уточняват, че падежът на задълженията, изплатени до края на деня вчера, е бил на 8 декември. В декларацията на НЕК се съдържат неверни и прибързани твърдения, които накърняват интересите на Кремиковци АД и на неговите инвеститори пред банките и фондовата борса, твърдят от комбината.

Кремиковци АД декларира, че сега и занапред ще изпълнява стриктно своите задължения към всички свои партньори. През настоящата година дружеството изплати на бюджета 113 000 000 лева задължения от 90-те години и намали съвкупния си дълг спрямо 1999 г. пет пъти, допълват от дружеството.

Към деветмесечието общият размер на задълженията на Кремиковци АД според финансовия отчет на компанията възлиза на 1,336 млрд. лв. За периода дружеството е на загуба от 217 млн. лв. спрямо 78,25 млн. лв. година по-рано.

По време на вчерашната търговска сесия акциите на компанията загубиха 3,78% от стойността си до средна цена от 14,01 лв. за брой при изтъргувани 3121 броя.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:19 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още