IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Идеал Стандарт – България с 18% ръст на производството

Компанията чества десетата си годишнина

11:17 | 09.12.06 г.
Идеал Стандарт – България с 18% ръст на производството
"Идеал Стандарт - България" е постигнал тази година 18 на сто ръст на производството спрямо предходната година. Това съобщи Васил Кънев, вицепрезидент на "Американ Стандарт" за Източна Европа.

Пазарният дял на санитарната керамика на фирмата в България е 48-50 на сто, а на санитарната арматура - над 80 на сто.

За 10 години "Идеал Стандарт" е произвел 20 млн. броя изделия. Продукцията на фирмата се изнася в 15 европейски страни.

Общо 150 души административен състав управлява "Идеал Стандарт – България", каза Елица Цанева, изпълнителен директор на българско-американския завод за производство на санитарна керамика.

По думите на Васил Кънев 10-процентен административен състав е доказано добра структура за управление на производството. В завода работят над 1500 души, повечето от които са заети в основното производство. Текучеството на работници е малко, има и широк кръг социални придобивки и дейности.

В завода се произвеждат над 180 различни модели санитарна керамика, обединени в 6 фамилни гами - мивки за баня, пиедестали, тоалетни чинии, казанчета, бидета и поддушови корита за душ-кабини.

"Идеал Стандарт - България" е създаден преди 10 години с "инвестиция на зелено" в размер на 43 милиона долара. Инвеститорът е мултинационалната корпорация "Американ Стандарт", която влага средства първоначално в два севлиевски завода - "Видима" - за производство на санитарна арматура и "Идеал Стандарт" - за санитарна керамика.

Общата инвестиция в двата завода за 14 години е в размер на 125 милиона долара, като 63 милиона долара от тях са вложени в "Идеал Стандарт".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още