IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 9 декември

10:18 | 09.12.06 г.
Преглед на печата за 9 декември

Ал-Джибури се оправдава за скандална поръчка

в. Сега

Шефът на Държавната агенция по туризъм (ДАТ) Марио Ал-Джибури отхвърли обвиненията, че възлага на частната фирма "Нойзи дизайн и реклама" поръчки, въпреки че тя се е провалила в изпълнението на подобни задачи. Вчера "Сега" писа, че независимият депутат Мария Капон е внесла питане до премиера Сергей Станишев за "скандалната поръчка" за изработване на българските щандове на туристическите борси в Лондон, Берлин, Москва и Киев, спечелена от "Нойзи".

"Скандал не може да има там, където се избират най-качествените и евтини оферти", пише Ал-Джибури. В същото време шефът на туризма сам признава, че е наказвал на два пъти "Нойзи".

Директор в МИЕ е задържан с подкуп в големи размери

в. Дневник

Павел Павлов – директор на Дирекция "Информационно и комуникационно обслужване" в Министерство на икономиката, и началникът на отдел в неговата дирекция Таня Танчева са двамата задържани за пране на пари и подкуп тази сутрин при операция на Софийската градска прокуратура и Национална служба "Сигурност" в МВР.

Освен това е бил арестуван и още един човек, който не работи в министерството.

Операцията се провежда във връзка с дело, което в момента тече в Софийски градски съд. Според изпълняващия длъжността градски прокурор на София Николай Кокинов, обаче, случаят няма нищо общо с делото срещу бившия изпълнителен директор на "Топлофикация-София" Валентин Димитров, както и с делото за пране на пари срещу Петър Петров – Амигоса и убития Иван Тодоров –Доктора.

Става въпрос за нарушения при конкурси за обществени поръчки. В домовете на арестуваните и в кабинети на министерството на улица "Славянска" в столицата са извършени проверки и са иззети документи и други веществени доказателства. У Павел Павлов е била открита голяма сума пари.

Третият задържан гражданин не работи в Министерство на икономиката и енергетиката и се смята за посредник при предаването на подкупа.

ДКЕВР нареди по-ниски цени на водата в 5 града

в. Сега

В пет града Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) възнамерява да одобри по-ниски цени на водата от поисканите от местните ВиК дружества. Заявленията за цената на водата ще бъдат обсъдени на открито заседание на комисията във вторник, съобщиха от ДКЕВР.

Вместо исканите от водния оператор в Пловдив 75 ст. за куб. м абонатите най-вероятно ще плащат 68 ст. за кубик. С 5 ст. по-ниска от първоначално заложената се очаква да бъде и цената на водата за потребителите в Ловеч - 92 стотинки за кубик. За дружеството в Троян се предлага тарифата да бъде 85 ст. при заявени от ВиК оператора 88 ст. За ВиК-Берковица регулаторният орган ще обсъжда 71 стотинки за кубик, каквото е искането и на ВиК дружеството, предаде електронното издание Медиапул.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още