IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Установиха безопасността на Билла-Габрово

По време на огледа на конструкциите на склада също не са били открити пукнатини извън нормативите

17:32 | 08.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Установиха безопасността на Билла-Габрово

Магазинът на Билла в Габрово е в нормално експлоатационно състояние, незастрашаващо сигурността и здравето на хората. Това заяви за Investor.bg инж. Виолета Парашкевова - началник отдел "Градоустройство" към Общинска администрация – Габрово.

Това е заключението на петчленната общинска комисия, чийто председател беше Парашкевова. Комисията бе назначена със заповед на кмета на Габрово след нареждане на районния софийски прокурор Пламен Георгиев, с цел да бъде направен подробен оглед и проверка за установяване на състоянието на магазина.

Комисията, съставена от строителни експерти, е разгледала документи, представени от собственика относно строителството. Освен това пред комисията са били представени документи за резултатите от извършена проверка на металните конструкции от оторизирана лаборатория.

От направения визуален оглед на конструкцията на магазина комисията не е установила дефекти или недопустими деформации, влошаващи експлоатационната надеждност на обекта. Според комисията ъгловите шевове на връзките, укрепващи покривната конструкция, са изпълнени съгласно проекта. По време на огледа на конструкциите на склада също не са били открити пукнатини извън нормативите.

Проверките в обектите на веригата започнаха след сигнал на софийския районен прокурор Пламен Георгиев заради събрани данни за дефекти и повреди в конструкциите на магазините. От Билла обаче заявиха, че магазините й са безопасни, а в изявлението си прокурорът погрешно е интерпретирал фактите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още