IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софарма АД придоби 70% от Минералкомерс

Предприятието е единственият производител в България на аморфен силициев двуокис, който е суровина, използвана в козметичната и химическата индустрия

17:00 | 08.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Софарма АД придоби 70% от Минералкомерс
Софарма АД-София придоби 70% от Минералкомерс ООД-Стара Загора, става ясно от съобщение на компанията, публикувано от БФБ-София.

Предприятието е единственият производител в България на аморфен силициев двуокис, който е суровина, използвана в козметичната и химическата индустрия.

По данни от Апис преди придобиването Минералкомерс е било собственост на три физически лица. Георги Димов и Неделчо Балев са били с дялове от по 32%, а Стоян Стоянов с 36 на сто.

По последни данни Софарма държи 49% от капитала на Българска роза – Севтополис, специализирано в производството на таблетни форми за компанията майка.

Основни акционери в Софарма са София АД с дял от 25,56%, Телсо АД с дял от 24,14% и Телекомплект АД, което притежава 21,92% от капитала. През декември Gramercy Emerging Markets Fund увеличи дела си в Софарма до близо 16,98 на сто.

Днес бяха изтъргувани 77 477 акции на Софарма на средна цена от 6,67 за брой, или с 0,76 на сто по-високо от предходната сесия.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още