IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Фирмите ще изготвят отчети до 31 март

Предприятията, чиито годишни финансови отчети подлежат на задължителен независим финансов одит, се задължават да съставят и годишен доклад за дейността

15:22 | 07.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Фирмите ще изготвят отчети до 31 март

Предприятията да изготвят годишен финансов отчет до 31 март следващата година, предвиждат приетите днес от парламента на второ четене промени в Закона за счетоводството.

Досега срокът за изготвяне на годишния финансов отчет беше 1 март на следващата година.

Промените предвиждат за малки предприятия да се допуска изготвянето на съкратен индивидуален годишен финансов отчет, а за най-малките, еднолични търговци, - изготвяне само на отчет за приходите и разходите.

Малките предприятия да са освободени от изискването за съставяне на годишен доклад за дейността и при определени условия от задължението да изготвят и представят консолидирани финансови отчети, предвиждат измененията. Те ще са освободени и от изискванията за задължителен независим финансов одит на годишния финансов отчет.

Предприятията, чиито годишни финансови отчети подлежат на задължителен независим финансов одит, се задължават да съставят и годишен доклад за дейността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:30 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още