IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН в крайна сметка одобри търговото за Гранд хотел Велико Търново

Предложителят не промени първоначалната цена за една акция и тя остана на ниво от 4,80 лв. за брой

15:42 | 06.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН в крайна сметка одобри търговото за Гранд хотел Велико Търново
След като преди месец Комисията за финансов надзор наложи временна забрана на търговото предложение от Генимекс Ойл АД за закупуване на акции от останалите акционери на Гранд хотел Велико Търново АД, днес то бе одобрено на заседание на институцията.

Предложителят не промени първоначалната цена за една акция и тя остана на ниво от 4,80 лв. за брой. Генимекс Ойл притежава 1 664 144 акции, представляващи 93,73% от капитала на дружеството.

На 30 ноември в БФБ-София АД постъпи становище от Управителния съвет на Гранд хотел Велико Търново АД, Велико Търново, според което УС счита, че търговото предложение на Генимекс Ойл АД е навременно и справедливо спрямо останалите акционери.

Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 111 282, като след изтичане на срока за приемане на търговото предложение предложителят възнамерява да поиска отписване на дружеството от публичния регистър, воден от КФН.

Прехвърлянето на мажоритарния дял на Гранд хотел Велико Търново бе осъществено на 23 август на пода на борсата на цена от 4,70 лв. за акция, като общата сума, която бе платена, бе в размер на 7,83 млн. лв., или 4 млн. евро.

Последната сделка с книжата на Гранд хотел Велико Търново е осъществена на 4 декември на цена 4,40 лв. за брой.

Свързани компании:

Интерхотели АД В.Търново(4IV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още