IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вписаха Монбат като публично дружество, търговията започва до края на 2006

През ноември компанията предложи за записване 4,7 млн. акции, като набра 32,67 млн. лв.

15:22 | 06.12.06 г.
Вписаха Монбат като публично дружество, търговията започва до края на 2006

На днешното си заседание Комисията за финансов (КФН) надзор взе решение да впише Монбат АД, София в регистъра си като публично дружество.

Вписана бе и емисията акции на дружеството с цел търговия на регулярен пазар, като емисията е в размер на 19,5 млн. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

На 17 ноември Монбат предложи 4,7 млн. акции, или 24,1% от капитала си, и набра 32,67 млн. лв. Публичното предлагане се извърши при определяне на цената на изпълнение и алокиране на количеството продавани акции на основата на класиране на подадените от инвеститорите поръчки (т. нар. “букбилдинг”, на английски език „book-building”), като цената на акция бе 6,95 лв.

Дружеството планира да инвестира по 8 млн. лв. от набраните средства в изграждане на рециклиращ завод на територията на Република Сърбия и изграждане и придобиване на машини и съоръжения за производство на тягови батерии.

С други 10 млн. лв., привлечени от първичното публично предлагане, Монбат ще погаси стари задължения по лизингови договори, което ще увеличи крайния финансов резултат с 2,5 млн. лв.

От Елана Трейдинг, инвестиционен посредник по публичното предлагане, очакват акциите на Монбат да бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса-София в края на настоящия месец.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още