IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нов изпълнителен директор в Банка Пиреос България

Петропулос има 16-годишен професионален опит в международни банки, като през последните седем години е работил на сходни позиции в България

16:44 | 05.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Нов изпълнителен директор в Банка Пиреос България

Нов изпълнителен директор беше назначен в Банка Пиреос България АД – Атанасиос Петропулос, който ще отговаря за корпоративното и инвестиционно банкиране, съобщиха от финансовата институция. Той ще е първият, заемащ тази позиция в структурата на банката у нас.

Петропулос има 16-годишен професионален опит в международни банки, като през последните седем години е работил на сходни позиции в България. Той има бакалавърска степен от Университета в Патра, Гърция и магистърски степени от Университета в Бърмингъм и Института за наука и технологии към Манчестърския университет, Великобритания.

От 1991 до 1995 г. Атанасиос Петропулос работи в ABN AMRO Bank N.V., а по-късно в National Westminster Bank в Атина, където остава четири години. През март 1999 г. е назначен на позицията директор корпоративно банкиране в Cretabank S.A., част от групата EFG Eurobank Ergasias S.A. През 2000 г. преминава на работа в Българска пощенска банка, също част от EFG Груп, където е член на Управителния съвет и изпълнителен директор. От 2005 г. до назначаването в Банка Пиреос България работи като директор в Alpha Bank, София.

В България Банка Пиреос оперира от 1994 г. В началото на 2005 г. Пиреос закупува Евробанк АД и в момента разполага с клонова мрежа от 64 клона. Главен изпълнителен директор на финансовата институция е Атанасиос Куцопулос. Aктивите на банката към края на деветмесечието възлизат на 1,64 млрд. лв., а печалбата за периода е 15,15 млн. лв. спрямо 3,6 млн. лв. за същия период на 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още