IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Препоръчаха на публичните дружества да публикуват информация и в интернет

Освен това г-н Дунгал заяви, че уеб сайта на една публична компания трябва да съдържа календар за предстоящите финансови събития, информация относно текущото ниво на цената на книжата на дружеството, данни за мениджмънта и акционерите със значително участ

15:24 | 05.12.06 г.
Препоръчаха на публичните дружества да публикуват информация и в интернет

Съобщаването на събитие или разкриване на информация от публично дружество за неговата дейност освен чрез информационния бюлетин на БФБ-София и публичния регистър на КФН е добре да се разпространява едновременно и чрез уеб сайта на конкретната компания.

Това препоръчаха Бо Дунгал от Hugin Group, компания за автоматизирано разпространение на корпоративни новини, и Маньо Моравенов от Феърплей Пропъртис АДСИЦ по време на конференция „Разкриване на информация и разпространяване на корпоративни новини“, организирана от Българската асоциация по връзки с инвеститорите (БАВИ) и проведена с медийното партньорство на Investor.bg.

Освен това Дунгал заяви, че уеб сайтът на една публична компания трябва да съдържа календар за предстоящите финансови събития, информация относно текущото ниво на цената на книжата на дружеството, данни за мениджмънта и акционерите със значително участие, финансовите отчети на тримесечна и годишна база, като тази информация задължително трябва да се обновява.

По думите на Дунгал според европейското законодателство публичната информация се оповестява едновременно на фондовата борса на съответната страна, депозитарната институция и директно на пазара чрез специализираните информационни агенции като Блумбърг и Ройтерс.

Едновременното разпространение на информацията през тези три канала става чрез така наречените автоматизирани системи за електронно разкриване на информацията, до които имат достъп публичните компании. У нас такава система ще стартира най-вероятно до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още