IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Информацията – основен фактор при вземане на инвестиционно решение

И докато инвестиционното решение се взема за минути или понякога за секунди, то подготовката е доста по-голяма, смята Десислава Йорданова от Ти Би Ай Инвест ЕАД

10:14 | 05.12.06 г.
Информацията – основен фактор при вземане на инвестиционно решение

Разкриваната информация от емитентите трябва да е вярна, коректна и навременна, заяви Десислава Йорданова от Ти Би Ай Инвест ЕАД по време на проведената вчера конференция на тема „Разкриване на информация и разпространяване на корпоративни новини”. Събитието бе организирано от Българската асоциация по връзки с инвеститорите (БАВИ) и проведено с медийното партньорство на Investor.bg.

От своя страна, публичните компании трябва да осигуряват пълна прозрачност и навременно да предоставят своята информация, като тук влизат междинните отчети, новите договори, инвестициите и др., допълни Йорданова.

Финансовата прозрачност на компаниите е от съществено значение за инвеститорите. Публичните дружества би трябвало да разкриват отчет за управлението, финансови отчети заедно със всички справки и да спазват принципите за добро корпоративно управление.

И докато инвестиционното решение се взема за минути или понякога за секунди, то подготовката е доста по-голяма, каза Десислава Йорданова.

Според нея инвестиционният процес може да се раздели на три етапа – първоначално преглеждане на компания, задълбочен финансов анализ и следене (мониторинг).

Всяка публична компания предпочита институционалните инвеститори, заяви Светослав Велинов от Ти Би Ай Асет Мениджмънт. Това говори за качеството на компанията и мениджмънта.

От другата гледна точка са спекулантите, възползващи се от краткосрочните печалби, допълни още Велинов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 07.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още