IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на Медийни Системи се въвеждат за търговия в сряда

Настоящите акционери ще предложат за вторична продажба миноритарен пакет акции, между 5 и 10% от настоящия капитал, съобщиха за Investor.bg от дружеството

11:09 | 04.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Медийни Системи се въвеждат за търговия в сряда

Датата на първата котировка на акциите на Медийни Системи АД е определена за сряда, 6 декември 2006 г., съобщава Българска фондова борса.

Размерът на регистрираната емисията е 2 млн. лв., разпределена в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка., а присвоеният борсов код е MEDIAS.

Настоящите акционери ще предложат за вторична продажба миноритарен пакет акции, между 5 и 10 на сто от настоящия капитал, съобщиха за Investor.bg от дружеството.

Медийни Системи планира по-значително увеличение на капитала в началото на следващата година, като конкретният размер и начин ще бъдат уточнени в следващите седмици.

Мажоритарен собственик в компанията е Тедо-Трейд Екшън Дивелопмент Организейшън, Швейцария с 97,5% от капитала. Дружеството произвежда три основни категории продукти – DVD и CD матрични дискове; записваеми дискове; стампери за DVD и CD дискове.

Според проспекта на дружеството придобиването на статута на публична компания се прави с цел осигуряване на достъп до ценните книжа от широк кръг инвеститори, запознаване инвестиционната общност с дейността на компанията и перспективите за нейното развитие.

Цената, на която Медийни Системи ще предложи акциите при стартиране на вторичното публично предлагане, (цена за въвеждане за търговия на БФБ-София АД) ще е 3 лева за една акция.

Цената за въвеждане за търговия е определена на база метода на дисконтираните парични потоци. Отчетен е потенциалът за развитие на дружеството и способността му за генериране на парични потоци и печалба при една сравнително консервативна финансова прогноза.

За 2005 г. Медийни Системи реализира продажби в размер на 7,9 млн. лв. и нетна печалба от 270 хил. лв. До 31 август тази година приходите са на обща стойност от 7,7 млн. лв., а печалбата възлиза на 202 хил. лв.

Свързани компании:

Медийни Системи АД(5MS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още