IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 4 декември

08:04 | 04.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 4 декември
Курорт в Паничище ще конкурира Банско
в. Стандарт
 
Бизнесмени наддават за единствения недокоснат от новото строителство планински курорт Паничище. Идеята е комплексът, в който повечето сгради са още от социализма, да се превърне в модерен център и да се конкурира с Банско. Два хотелски комплекса, вилно селище, спортни терени и ресторант ще се появят в полите на Рила. Земята за хотелите и стадиона ще се дава чрез конкурс и ще се търси стриктно спазване на сроковете за строеж, реши общината в Сапарева баня. Преди дни там одобриха продажбата на първите 5 терена с обща площ около 100 дка в Паничище. Наддаването ще започне от 50 лв. за квадрат.
 
Българи ще работят легално в ЕС въпреки ограниченията
в. Сега
 
Българските работници ще могат да бъдат наемани по облекчена процедура в ЕС въпреки налагането на ограничителни режими в повечето страни-членки. Те няма да се нуждаят от работна виза, но ще могат да работят в дадена компания за максимум 1 година. Това обявиха на съвместна пресконференция ръководството на КНСБ и новата компания за осигуряване на временна заетост "Хюман Пауър". Дружеството подписа вчера с КНСБ споразумение за сътрудничество.
 
Софийското летище губи полети заради намалена видимост
в. Дневник
 
Повече от седмица вече част от пътниците за София кръжат над страната и кацат я във Варна, я в съседна държава, а чакащите да отпътуват могат да се ориентират по-точно кога ще излетят, като хвърлят боб, а не от официалния график, който се променя час по час. Причината е толкова българска и толкова нелепа само месец преди лелеяното членство в ЕС - старата писта на летището, която има сертификат да приема при намалена видимост, е затворена за ремонт, а новата полоса още не е сертифицирана. Хаосът ще продължи до пролетта, когато се очаква новата система да получи необходимия документ от въздухоплавателната администрация. И то ако работи без особени проблеми.
 
Бюджетът за 2007 бил костовистки
в. Сега
 
Правителството на Сергей Станишев залага за догодина на костовисткия бюджет от 1997 г. Това обяви депутатът от ДСБ Асен Агов в Шумен. Според него обаче формулата не е работеща и не отговаря на съвременните изискванията за България. "Той имаше обяснение преди 10 г., когато страната беше в криза, но сега не бива да се прави по същия начин", бе категоричен Агов. ДСБ имали 17 предложения за промяна на тежестта на данъчното облагане, които да оставят повече пари у хората. Агов допълни, че има свободен ресурс от около 700 млн. лв. и те могат да идат във фонд пенсионно осигуряване и веднага да вдигнат пенсиите.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още