IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свилоза ще увеличава капитала си шесткратно до 40 млн. лв.

Набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен към модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД

13:33 | 01.12.06 г.
Автор - снимка
Създател
Свилоза ще увеличава капитала си шесткратно до 40 млн. лв.
Съветът на директорите на Свилоза АД-Свищов е взел решение за увеличаване на капитала на дружеството от 6 658 034 до 39 948 204 лв., става ясно от съобщение, публикувано от БФБ.

Броят на издадените права е 6 658 034, с присвоен борсов код R2SVIL, а предложените акции за записване са 33 290 170 с номинална и емисионна стойност от 1 лев. Съотношение между издадените права и новите акции е 1 към 5.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 25 млн. нови акции.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Обединена Българска Банка АД, а банката, в която да бъде открита набирателна сметка, е ТБ Обединена Българска Банка АД.

Конкретните дати за търговия на правата, записване на акциите и датата на аукциона за неизползваните права ще бъдат оповестени допълнително след публикуване на съобщението за увеличението на капитала в Държавен вестник и централен ежедневник.

В края на август СД на Свилоза взе решение да бъдат предприети стъпки за увеличаване на капитала на дружеството, като увеличението се планираше да бъде с минимален размер от 25 млн. лв. и максимален - 35 млн. лв.

Тогава бе съобщено, че набраният чрез емисията капитал се планира да бъде насочен към модернизацията на дъщерното дружество Свилоцел АД и да допълни осигуреното финансиране по заема от Европейската банка за възстановяване и развитие и Nordic Investment Bank.
 
Свилоза АД-Свищов обяви консолидирана печалба за деветмесечието в размер на 2,025 млн. лв., или 17 на сто повече в сравнение със същия период на миналата година, когато нетната печалба бе в размер на 1,731 млн. лв.

Днес книжата на дружеството поскъпнаха с 29,33% до средна цена от 9,26 лв., като търсенето бе на максималното ограничение след новината от 9,31 лв.

Свързани компании:

Свилоза АД отписано(3MZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:50 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още