IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три компании излизат на борсата чрез вторично публично предлагане

Това са Слънчеви лъчи България, Прайм турист и Медийни Системи

10:44 | 30.11.06 г.
Три компании излизат на борсата чрез вторично публично предлагане
Комисията за финансов надзор потвърди проспектите за вторично публично предлагане на акции, издадени от “Слънчеви лъчи България” ЕАД, гр. София и “Прайм турист” АД, гр. София, съобщиха от институцията.

Слънчеви лъчи България е 100% собственост на Химимпорт, като към момента капиталът на дружеството е 10 млн. лв., разпределен в 10 хил. акции с номинална стойност от 1 000 лв.

Компанията е с предмет на дейност изкупуване и търговия със земеделска продукция, преработка на маслодаен слънчоглед и производство на олио, търговия с торове и др.

Към деветмесечието на 2006 г. Слънчеви лъчи България ЕАД държи 8% от пазара на бутилирано олио в България. Дружеството е в процес на изграждане на завод за производство на биодизел в Провадия с капацитет 100 хил. тона биодизел годишно, като общата инвестиция се оценява на 15 млн. евро.

Прайм турист е собственост на Джей Травел ООД, САЩ и Илиян Василев, които притежават съответно 80 и 20 на сто от капитала. Дружеството се занимава с търговско представителство и посредничество, както и с консултации, маркетинг и реклама.

Емисията е в в размер на 3,85 млн. лв., разпределени в 38 500 броя акции с номинална стойност от 100 лв. и представлява съдебно регистрирания капитал на дружеството.

Третата компания, която планира да осъществени вторично публично предлагане, е Медийни Системи АД, Стара Загора. От БФБ-София вече регистрираха емисията за търговията на неофициален пазар на акции, но не бе обявена датата за въвеждане за търговия.

Емисията е в размер на 2 млн. лв., разпределена в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка. Мажоритарен собственик е Тедо-Трейд Екшън Дивелопмент Организейшън, Швейцария с 97,5% от капитала.

Компанията произвежда три основни категории продукти – DVD и CD матрични дискове; записваеми дискове; стампери за DVD и CD дискове.

Свързани компании:

Медийни Системи АД(5MS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още