IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде лиценз на Синергон Профит и Синергон Престиж

Двата договорни фонда ще се управляват от УД Синергон Асет Мениджмънт

10:16 | 30.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
КФН издаде лиценз на Синергон Профит и Синергон Престиж

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде разрешение на УД Синергон Асет Мениджмънт АД да организира и управлява договорни фондове Синергон Профит и Синергон Престиж, съобщиха от комисията.

Синергон Профит ще инвестира до 90% от набраните активи в акции и търгуеми права, издадени от български публични компании, до 50% ще бъдат инвестирани в акции и права на чуждестранни компании, докато 30% ще бъде максималният дял на акциите, издадени от инвестиционни дружества, дяловете на други договорни фондове и дълговите ценни книжа.

Синергон Престиж ще инвестира преимуществено (до 90% от активите) в дългови ценни книжа, издадени или гарантирани от българската държава, корпоративни и общински облигации на български емитенти, и чуждестранни дългови ценни книжа, търгувани на международно признати регулирани пазари. До 70% от активите ще бъдат инвестирани в акции на български и чуждестранни публични компании, а до 30% - в акции, издадени от инвестиционни дружества и в дялове на други договорни фондове.

УД Синергон Асет Мениджмънт получи лиценз от КФН през юли тази година. Учредители на дружеството са Синергон Холдинг с 90% от капитала и Бистра Илкова с 10 на сто.

Свързани компании:

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още