IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спират търговията със Зино АД за три дни

Срокът за спиране на дружеството от търговия може да бъде удължен до приключване на производството по преобразуване или до 22 декември, когато ще се проведе извънредното общо събрание на Зино

16:38 | 29.11.06 г.
Спират търговията със Зино АД за три дни
С решение на Съвета на директорите на Българска фондова борса АД се спира търговията с акциите на Зино АД-Казанлък за срок от три работни дни, съобщава сайтът на борсата.

Срокът за спиране на дружеството от търговия може да бъде удължен до приключване на производството по преобразуване или до 22 декември, когато ще се проведе извънредното Общо събрание на Зино, в случай че Общото събрание на акционерите на дружеството не вземе решение за преобразуване.

На 22 декември, или в последния работен ден за БФБ-София, акционерите на Зино АД ще гласуват решение за преобразуване на дружеството чрез отделяне на новоучредено дружество Ино АД.

Новоучреденото дружество ще е със седалище и адрес на управление: гр. Казанлък, Западна индустриална зона и капитал от 84 хил. лв., разпределен в 42 хил. акции с номинална стойност 2 лв. всяка. Предметът на дейност на дружеството ще включва производство на инструментална екипировка и нестандартно оборудване.

Срещу всяка акция от капитала на Зино АД-Казанлък всеки акционер придобива една акция от капитала на Ино АД. Основен акционер в Зино АД към края на септември е Танчо Димитров Михайлов с 44,83%, а Техмаш ООД притежава дял от 33,5 на сто.

Акциите на дружеството се търгуваха за последно на БФБ-София на 1 ноември на цена от 1,56 лв. за брой.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още