IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 10 хил. български GPS системи са продадени във Франция

Устройствата и системата са с изцяло български софтуер и хардуер

18:02 | 28.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Над 10 хил. български GPS системи са продадени във Франция

Над 10 хил. GPS устройства, обединени в система за контрол на скоростта и оповестяване при навлизане в опасни и/или контролирани зони, оперират на френския пазар. Устройствата и системата са с изцяло български софтуер и хардуер. Това съобщиха от техния производител Иком ООД.

Фирмата си партнира със световни лидери в производството на хардуер и софтуер като uBlox, Atmel, Siemens, Symbian, Sony Ericsson, Research in Motion, PalmOne и др.

Последната разработка на системата за GPS проследяване и управление на автомобилния парк се нарича SmartTracker и позволява проследяване на превозни средства и хора в реално време. Системата е подготвена изцяло от екипа на фирмата както за българския, така и за международния пазар. Може да се използва в автобусния транспорт, при таксиметрови услуги, пощенски автомобили, автомобили за спешна медицинска помощ и др.

По данни от сайта на компанията, която е създадена през 1996 г. в Пловдив, а в момента има офиси и в София и Ню Йорк, ползването на подобна GPS система на един автомобил излиза около 2300 лв. за първата година (инсталация и поддръжка) и по 300 лв. за следващите години.

Според Иком ООД пазарът на проследяващите устройства все повече се разраства, като такива системи се използват не само от компании, чиято основна дейност включва някакъв тип превоз, но и от други, дори и по-малки, фирми, които имат повече от два служебни автомобила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още