IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акционерите на ЗММ–Нова Загора ще гласуват за отписване на 12 януари

ЗММ България холдинг, който е мажоритарен собственик и предложител, ще може да гласува само с придобитите акции в резултат на търговото предложение или след него

11:55 | 28.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Акционерите на ЗММ–Нова Загора ще гласуват за отписване на 12 януари
ЗММ–Нова Загора свиква Общо събрание на акционерите на 12 януари 2007 година, на което ще бъде гласувано отписване на дружеството от публичния регистър на Комисията за финансов надзор. Поканата за Общото събрание е публикувана в днешния брой на Държавен вестник.

ЗММ България холдинг, който е мажоритарен собственик и предложител, ще може да гласува само с придобитите акции в резултат на търговото предложение или след него. В началото на месеца стана ясно, че общо 131 физически и едно юридическо лица са приели предложението, в резултат на което са изкупени 7 139 акции (27% от предложените 26 378) на цена от 12,26 лв. за брой.

ЗММ – България холдинг притежава 91,12% от капитала на ЗММ-Нова Загора, без да се включват акциите, придобити в резултат на търговото предложение.

Последната дата за сключване на сделки с акции на новозагорското предприятие, даващи право на глас в Общото събрание, е 22 декември 2006 година.

От началото на днешната търговска сесия по позицията бяха сключени две сделки с общо 54 лота на цена от 9 лв., което представлява спад от 26,59 на сто. Оферти има на нива от 8,58 лв. „купува“ и 15,94 лв. „продава“.


Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още