IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Орбител отново може да използва рекламата с „другия Любо“

Рекламата ще върви по медиите поне докато се достигне до окончателно решение в спора за сравнителната реклама в България

11:24 | 27.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Орбител отново може да използва рекламата с „другия Любо“

Орбител отново може да използва рекламата, в която пряко сравнява цените си с БТК и ползва слогани като “Спестете! Защо да плащате повече?”, “И този човек също се казва Любо, и той има жена и тъща” и “Беше ТаКа”.

Това става факт, след като тричленен състав на Върховния административен съд (ВАС) отмени наложеното от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предварително спиране на рекламата. Тя ще върви по медиите поне докато се достигне до окончателно решение в спора за сравнителната реклама в България. По този казус Орбител си навлече глоба от 10 хил. лв.

Според съда КЗК не може да спира рекламата, защото не е посочила достатъчно убедителни мотиви за това. Комисията е трябвало да обясни кое налага и в защита на кой особено важен интерес на молителя е допуснато предварителното изпълнение. Настоящото решение може да се обжалва пред петчленен съдебен състав в срок от седем дни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още