IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваучерите за храна – без данъци

Ваучери за храна на стойност до 40 лв. са освободени от данъци и осигуровки, както за платимите такива от работниците, така и от работодателите

08:50 | 27.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Ваучерите за храна – без данъци
Днес в Държавен вестник е обнародван новият Закон за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ). Наред с останалите промени е обнародвано и че в облагаемия доход от трудови правоотношения не се включват ваучерите за храна.

С това се отменя и последният налог върху тях. Преди това, през октомври 2006 г., с постановление на Министерски съвет беше отменено и начисляването на осигурителни вноски върху ваучерите за храна.

Така на практика ваучери за храна на стойност до 40 лв. са освободени от данъци и осигуровки, както за платимите такива от работниците, така и от работодателите. Това ще направи ваучерите изключително атрактивни и може да се очаква бум в използването им след 1 януари 2007 г., когато влиза в сила и новият ЗДДФЛ.

Ваучерите за храна се предлагат и сега на българския пазар. Сред най-разпространените са ваучерите на „Содексо Пасс България” ЕООД, „Аккор Сървисиз България" АД и „Чек Дежене България” ООД.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:19 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още