IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 25 ноември

09:15 | 25.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 25 ноември
Евтини авиокомпании поемат половината полети до София
в. Сега
 
Около 50% от полетите от и до София след влизането на България в ЕС ще се осъществяват от т. нар. нискотарифни самолетни компании. Цените на техните билети заедно с летищните такси рядко надхвърлят 120-150 лева. "Водим преговори с три нови нискотарифни превозвачи - немската German Wings и още две, които все още не желаят имената им да бъдат обявени", каза вчера шефът на летище "София" Пламен Станчев.
 
Според запознати едната от тях е британската Easy jet, а другата е ирландската Ryanair. Засега е сигурно само, че немската German Wings започва да оперира от 21 март. В сайта на компанията София вече е заложена като дестинация, но не пише колко ще струват билетите. В Германия авиокомпанията оперира от Берлин, Кьолн, Дюселдорф, Дрезден, Хамбург, Лайпциг, Мюнхен, Щутгарт и Цвайбрюкен.
 
Печалбата от 1 продаден апартамент - без данък
в. Сега
 
Всеки гражданин вече ще може да продава по 1 свой апартамент годишно, без да плаща данък върху получената сума. Това предвижда Законът за данъците върху доходите на физическите лица, който бе публикуван в "Държавен вестник" вчера. Той ще влезе в сила от Нова година. И сега човек може да направи сделка, без да дължи налог, но при две условия - имотът да е бил негово основно жилище и да го е притежавал поне 3 години. От 1 януари тези изисквания няма да важат.
 
Плащат обезщетение за откраднати бонове
в. Стандарт
 
Агенцията за приватизация започна да плаща обезщетения на гражданите с откраднати инвестиционни бонове. Това съобщи секретарят на асоциацията на пострадалите в масовата приватизация доц. д-р Веселин Григоров. В края на октомври той изпрати жалба до съда за правата на човека в Страсбург за неизпълнено в България съдебно решение. Тогава обясни, че ще изтегли жалбата само ако до коледните празници АП изплати обезщетенията на пострадалите граждани. Според данни на асоциацията става въпрос за масова кражба на поне 44 млн. бона от над 180 000 граждани.
 
Градят нов канал за порт Бургас
в. Стандарт
 
Нов подходен канал на стойност 66 млн. лева ще бъде изграден до една година в пристанище Бургас. Договорът за това бе подписан от държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" и белгийската компания "Дреджинг интернешънъл НВ". 15 млн. лева от стойността на обекта са предоставени от ДППИ, а останалите от републиканския бюджет.
 
Депутати се скараха заради собствеността на плажовете
в. Новинар
 
Законопроектът за устройство на българското Черноморие предизвика напрежение в управляващата коалиция в парламента вчера. БСП настоява крайбрежната ивица да остане държавна собственост, докато ДПС иска по-голямата част от собствеността да се даде на общините. Повече от час депутатите спориха по текстовете от законопроекта и не стигнаха до решение. Дебатът беше прекъснат, тъй като народните избраници излязоха по-рано в почивка по искане на левицата.
 
Според текстове в проектозакона, предложени от комисията по регионална политика, плажовете трябва да станат публична общинска собственост. Само някои плажове, определени в закона, могат да останат собственост на държавата. 
 
Строителството на метрото от Централна гара до "Хемус" може да започне през 2007 г.
в. Дневник
 
Строителството на отсечката на софийското метро от Централна гара до хотел "Хемус" може да започне през втората половина на 2007 година, каза заместник-кметът на София Минко Герджиков на годишен семинар на Столичния общински съвет /СОС/ в Банско.
 
Проектът е на стойност 95 милиона евро, като отсечката е с дължина 4.2 км и може да бъде построена за 4 години. Герджиков уточни, че строителството може да започне през втората половина на следващата година, ако дотогава бъде изготвен техническия проект и приключат тръжните процедури. По думите му, направено е необходимото проектиране и няма нужда от отчуждителни процедури
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още