IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АДВИБ организира конференция за успешно привличане на инвеститори

Съорганизатори са британската консултантска компания Financial Services for Eastern Europe и Асоциацията на индустриалния капитал в България

14:47 | 20.11.06 г.
АДВИБ организира конференция за успешно привличане на инвеститори
Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България инициира организирането и провеждането на международна конференция на тема “Успешно привличане на инвеститори – принципи, подходи и инструменти”, която ще се проведе на 29 ноември 2006 г. в столицата в Гранд хотел София, зала Триадица.

Съорганизатор на конференцията е британската консултантска компания Financial Services for Eastern Europe и Асоциацията на индустриалния капитал в България. Това е втората съвместна инициатива на трите организации след успешно проведената на 15 юни 2006 г. в Лондон първа по рода си конференция „Представяне на българския бизнес в Британския капиталов пазар”, където бяха представени 22 български компании.

По време на организирания нов международен форум ще бъдат обсъдени възможностите за успешно привличане на инвеститори – принципи, техники за таргетиране на инвеститори, последваща грижа на компаниите за тях, както и ще бъде споделен опитът на британските компании. Ще бъдат обсъдени и актуални въпроси, свързани с добрите практики при привличането на инвеститори.

Като гости и лектори на конференцията ще вземат участие английски специалисти с опит в привличането на инвеститори и комуникацията с тях. Сред тях са: Кристофър Гуудвин – главен мениджър на International Financial Services, London; Тревор Бартон – вицепрезидент и управляващ директор на The PBN Company; Кен Бакш – портфолио мениджър на Strategic Fund Menagement; Мария Жишева – старши партньор в Coghill & Beery International; Людмила Шереметиева – доктор по икономика и президент на Financial Services for Eastern Europe; Ричард Дейвис – зам.-председател на Британската организация по връзки с инвеститорите и управляващ директор на Richard Davies Investor Relations Limited (RD:IR).

Българската страна от лекторите е представена от Румен Радев, зам.-председател на УС на АИКБ и член на УС UNIQUE; Пламен Чипев, Икомически институт при БАН; Александър Тодоров – партньор в Адвокатска кантора „Димитров, Петров и Калайджиев“.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, в. Пари и SeeNews.

Конференцията е предназначена за мениджърските екипи на публични компании, дружества със специална инвестиционна цел, договорни фондове, инвестиционни дружества, инвестиционни посредници, управляващи дружества, както и директори за връзки с инвеститори и специалисти, практикуващи дейността връзки с инвеститорите. Тя ще представлява интерес и за компании, които все още не са листвани за търговия на Българска фондова борса – София АД и не са открили предимствата на привличане на инвеститори чрез капиталовите пазари.

Организирането на конференцията ще разшири дейността по популяризирането на привличането на инвеститори като водеща корпоративна функция.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още