IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 20 ноември

08:18 | 20.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 20 ноември
Частните фирми вдигат заплатите
в. Стандарт

Частните фирми вдигат заплатите догодина. След като властта обеща на чиновниците с 10 на сто повече, компаниите ще бъдат принудени да направят по-голям скок на възнагражденията. Поне с 14 на сто ще нараснат заплатите заради по-високите минимални осигурителни прагове. Това прогнозира пред "Стандарт" зам.-шефът на Българската стопанска камара Дикран Тебеян. Работодатели и синдикати договориха минималните нива за различните професии да са с 14% по-високи от миналогодишните. Убеден съм, че увеличението на заплатите ще е поне с толкова, ако не и повече, категоричен е Тебеян.

Край на далаверите с преустроени коли
в. Сега

След скандалните разкрития за измами с преустройства на луксозни автомобили МВР изцяло забрани с наредба такъв тип услуги. По тази схема скъпи модели на "Порше", "Мерцедес", BMW и др. се вписваха като коли за различни транспортни дейности на фирми и по този начин се заобикаляше плащането на ДДС. За целта се махаха задните седалки, слагаше се преграда и колата от 4 + 1 места се преустройваше в т.нар. "баничарка" - 1+1 места. В други случаи джипове са преустройвани от 5+1 места в 6+1. И в двата случая не се дължат мита, а ДДС се възстановява.

"Кефи минералс" ще финансира проекти за България през борсата в Лондон
в. Дневник

Компанията "Кефи минералс", която проучва за метални полезни изкопаеми в България, ще емитира акции за 2.8 млн. долара на алтернативния сегмент на Лондонската фондова борса, който е предназначен за по-малки инвеститори. Това съобщи агенция SeeNews, като уточнява, че сделката ще бъде реализирана през декември. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на проектите на дружеството в Турция и България.

"Кефи" е съвместно дружество на офшорната компания "Средиземноморски минерали" и "Старвест" и изследва за ценни метали площта "Лехово", разположена в района на община Сандански, и площта "Визица", разположена в землището на с. Калово, в близост до Малко Търново.

Тамплиери строят старчески дом край морето
в. Новинар

До края на 2008 г. Орденът на тамплиерите ще изгради у нас луксозен комплекс за възрастни хора до черноморското село Вранино. Сградите ще бъдат разположени на площ от 10 000 кв.м и ще включват басейни, фитнес и медицински център. Тамплиерите в България вече са 125, стана ясно в събота вечерта, когато бяха ръкоположени нови 35 рицари. Те са последователи на Ордена, чиято история в България започва от 2003 г.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още