IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винпром Пещера откри завод за ароматни алкохолни напитки за 2 млн. лв.

Компанията преговаря с руски контрагенти, които искат да купуват нейни вина

12:23 | 18.11.06 г.
Винпром Пещера откри завод за ароматни алкохолни напитки за 2 млн. лв.
Нов завод за ароматни алкохолни напитки откри в петък вечерта Винпром Пещера АД в град Пещера. Инвестицията е в размер на 2 милиона лева. Средствата за вложени в закупуването на високоскоростни италиански бутилиращи машини.
 
Заводът има специален склад за напитки, в който се поддържат прецизни параметри на влажност и температура на въздуха. От него напитките преминават в изолирано помещение за бутилиране, затапване и етикиране. Работниците и специалистите, които обслужват новото оборудване, са  се обучавали в продължение на три месеца за работа с новата техника. В новия завод на две смени работят 180 души. С това броят на работниците и служителите на компанията достигна 700.
 
“Практика на нашата фирма е да реинвестираме печалбата в ново оборудване, в по-добри условия на труд и в нови работници и специалисти”, заяви при откриването на завода изпълнителният директор на компанията Иван Папазов. През миналата година със 7 милиона лева е бил обновен заводът за алкохолни напитки. Новият завод увеличава неколкократно капацитета за производство на мастика и мента Пещера, на джин Sixth Sense и на бял и червен ром Captain Fred, каза Иван Папазов, но не уточни размера на увеличението.
 
Компанията има инвестиционни планове и за следващата година. Предвижда се обновяване на производството на гроздови ракии и създаването на 12 000 дка собствени лозя. В момента се водят преговори с руски контрагенти, които искат да купуват качествени вина от Винпром Пещера.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още