IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Сименс ще освети Плевен за Коледа

С празничното осветление на Плевен ще се ангажират ще “Практикер”, “Кауфланд”, “Екопак” и др

13:48 | 17.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Сименс ще освети Плевен за Коледа

Община Плевен е подписала договор със “Сименс” за изграждането на празнично и коледно осветление на Плевен, съобщиха от общината.

Предвижда се част от ефектното осветление, което ще струва около 65 хил. лв., да може да се демонтира и монтира отново за следващите коледни празници, а част от него ще остане и ще може да се включва и по време на други празници.

Изключително интересни ще бъдат светлинните ефекти на големия фонтан, който “Сименс” ще освети като дарение“, допълват от общината.

С празничното осветление на Плевен ще се ангажират още “Практикер”, "Кауфланд”, “Екопак” и др.

От началото на тази година за възстановяване на улично осветление и изграждане на нови сегменти в града са изразходвани около 400 хил. лв. Средствата, вложени в обновяването на уличното осветление от Стоматологията по бул.”Русе” до изхода за Русе са около 108 хил. лв., около 80 хил. лв струва реконструкцията на осветлението от кръстовището на “Гренадирска “ и “Г. Кочев” до Гривишко шосе и около зала “Балканстрой”.

Ново улично осветление има и в кварталите “Дружба” и “Сторгозия”, по бул.”Христо Ботев”, ул. Сан Стефано”, бул.”Европа”, около Гимназия с преподаване на чужди езици, СОУ „Стоян Заимов”. Напълно осветено е и игрището в Математическата гимназия.

Още толкова са изразходваните средства от януари тази година за текущите ремонти на уличното осветление, в т.ч. подмяна на стълбове, осветителни тела, лампи, материали, услуги, както и разходите за консумирана електрическа енергия.

Обновяването и реконструкцията на уличното осветление в Плевен ще продължи, като се предвижда през пролетта на следващата година да бъдат обхванати всички части на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още