IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

EVN започва ремонт за 100 хил. лв. на електропровод „Клисура“

Подмяната на съоръженията трябваше да започне преди няколко седмици, но се забави заради осигуряването на фирма изпълнител и нужните материали

12:27 | 17.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
EVN започва ремонт за 100 хил. лв. на електропровод „Клисура“

Започна ремонтът на 20-киловолтовия електропровод „Клисура”, който захранва селищата от западната половина на Карловската котловина, съобщиха кметове. Над 100 000 лева ще вложи собственикът на електроразпределителното дружество в района – австрийската фирма EVN.

Ремонтът трябва да приключи за около 40 дни до Нова година. Кметовете на селищата в западния край на общината са предупредени за извършването на ремонта и че спирането на тока ще става по определен график. Той ще бъде оповестен допълнително за всяко селище и разлепен на определени публични места.

Подмяната на съоръженията трябваше да започне преди няколко седмици, но се забави заради осигуряването на фирма изпълнител и нужните материали. След приключването на ремонта проблеми с електрозахранването на селищата не трябва да има.

Ремонтът на 20-киловолтовия електропровод се наложи заради системните изключвания на тока или ниското напрежение в елмрежата в Карловско, причинено от честите аварии по трасето. Цяло лято стотици жители на гр. Клисура и на селата Столетово, Кърнаре, Розино, Слатина, Христо Даново и др. се оплакваха, че токът непрекъснато спира. Заради липсата на електричество или ниското му напрежение горяха уреди, а хотелиери, ресторантьори и собственици на магазини търпяха загуби и изхвърляха хранителни продукти и апарати, развалени в жегата.

От EVN са заявили пред общинските ръководства на Карлово и Сопот, че за 2007 г. предвиждат инвестиции за около 1,475 млн лева в района, като в тази сума не се включват обекти, в които ще има ново строителство. Основно са планирани подмяна на електропроводи и на въздушни кабелни мрежи, ремонт на проводници, изграждане на електропроводно отклонение и трафопост в карловското село Васил Левски и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още