IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ирландски застраховател първи обяви, че навлиза у нас след 1-ви януари 2007

От догодина застрахователните компании от ЕС ще могат да извършват дейност в България, без да е необходим лиценз от КФН

16:33 | 16.11.06 г.
Ирландски застраховател първи обяви, че навлиза у нас след 1-ви януари 2007

Електрик Иншуранс Ирландия e първото застрахователно дружество, което е уведомило Комисията за финансов надзор (КФН) за намерението си да развива дейност у нас след 1 януари 2007 г.

Дружеството ще извършва дейност в областта на автомобилното застраховане, застраховка срещу заболяване и злополука.

След 1 януари 2007 г., по правото на свободно предоставяне на услуги, застрахователите от държавите-членки на ЕС и Европейското икономическо пространство ще могат да извършват дейност на територията на България, без да е необходимо да бъдат лицензирани от Комисията за финансов надзор, каквито са сега действащите законови изисквания.

Същото важи и за български застрахователи, които биха искали да извършват дейност в тези страни – те няма да се нуждаят от лицензиране от местния надзорен орган.

Застрахователната дейност ще може да се извършва чрез правото на установяване, което представлява откриване на клон или офис или чрез непосредствено предлагане на услуги без откриване на представителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още