IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наложиха месечна санкция от над 2 хил. лв. на ОЦК за замърсяване на въздуха

Резултатите от направените замервания показват, че при непрекъснат режим на работа на завода съдържанието на серен диоксид е над нормите за допустими емисии по този показател

17:42 | 14.11.06 г.
Наложиха месечна санкция от над 2 хил. лв. на ОЦК за замърсяване на въздуха
Ежемесечна санкция в размер на 2 342 лева наложи РИОСВ - Хасково на Оловно-цинковия комбинат в Кърджали, съобщиха от регионалната екоинспекция. Глобата е за превишаване на допустимите емисии серен диоксид в отпадъчните технологични газове, изпускани в атмосферата.

Наложената санкция е в сила от началото на октомври, когато е извършена проверката в ОЦК - Кърджали. Резултатите от направените замервания показват, че при непрекъснат режим на работа на завода съдържанието на серен диоксид е над нормите за допустими емисии по този показател.

За причинено замърсяване на околната среда определените по реда на Закона за опазване на околната среда текущи санкции са в сила до извършването на нова проверка. След излизане на резултатите от анализа текущата месечна санкция се актуализира.
 
Днес на БФБ - София се изтъргуваха 48 акции на дружеството на средна цена 25 лв., без промяна спрямо предходната сесия.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още