IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци получи рейтинг от Moody’s

Също така въз основа на препоръките на Българското правителство, Европейската комисия е дала окончателното си одобрение за актуализирания План за икономическа жизнеспособност на Кремиковци, като срока за реализация на Плана за икономическа жизнеспособност

13:14 | 14.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци получи рейтинг от Moody’s

Кредитната агенция Moody’s е дала на Кремиковци АД рейтинг “Корпоративно семейство Саа 1” рейтинг “Саа1” за неговите задължения по 7-годишната обезпечена, гарантирана облигация от 325 милиона евро, издадена от Bulgaria Steel Finance BV, Холандия с “ Устойчива перспектива”, което се случва за първи път в историята на дружеството, съобщава БФБ.

Кремиковци АД е изпълнило предсрочно своите задължения за изплащане на полугодишна лихва от 19,5 милиона евро, дължима за издадените облигации.

Също така въз основа на препоръките на българското правителство Европейската комисия е дала окончателното си одобрение за актуализирания План за икономическа жизнеспособност на Кремиковци, като срокът за реализация на Плана за икономическа жизнеспособност е удължен от 31 декември 2006 г. до 31 декември 2008 г.

Дружеството все още не е публикувало отчети за никое от тримесечията на тази година, като КФН в края на септември задължи в срок от седем дни да предоставят междинните си отчети за първото тримесечие за 2006 г., което така и не се случи.

Основният капитал на Кремиковци е 18,52 млн. лв., като основен акционер е Финметалс Холдинг (собственост на Global Steel Holdings Ltd.) със 71% от капитала на дружеството, а държавата държи 25,3%.

Акциите на Кремиковци поскъпнаха днес с 2,3% до 16,93 лв. средно при изтъргувани 658 броя, като офертите купува/продава останаха на нива от 16,06/17,49 лв.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 10.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още