IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Приста ойл изгражда 200 пункта за смяна на масла в Сърбия

Компанията има намерение да участва в приватизацията на основни производствени обекти от сръбската индустрия

08:48 | 14.11.06 г.
Автор - снимка
Създател
Приста ойл изгражда 200 пункта за смяна на масла в Сърбия

Открит е първият автоцентър в Сърбия по програмата на "Приста ойл"АД за изграждане там на 200 специализирани пунктове за смяна на масла, съобщиха от компанията.

Автоцентърът е изграден в Белград от Милан Наранджич, който е собственик на една от най-старите сръбски фирми след приватизацията на дружеството "Автотранспорт". Оборудван е с модерна техника на "Евромаркет" за смяна на масла, монтаж и демонтаж на гуми и др. Петте клетки дават възможност за едновременно обслужване на леки и лекотоварни автомобили от квалифицирани специалисти.

"Приста ойл" ще участва в приватизацията на основни производствени обекти от сръбската индустрия в условията на много сериозна конкуренция, съобщиха още от българската компания.

До края на годината ще бъде обявена инвестиционната програма за следващите две години, както и размерът на бъдещите инвестиции. Сърбия ще бъде център на българската компания относно инвестиционната й политика на Западните Балкани.

"Приста ойл" обяви още, полусинтетичните и минерални моторни масла на компанията с марката "Приста - супер бензин 10 W 40" и "Супер бензин 20 W 50" започват да се продават в Ливан от водеща ливанска компания, като не бе уточнено името на тази компания.

Това е дебютът на българската марка на близкоизточните пазари и е първи директен контакт на "Приста ойл" АД с бизнеса в Близкия изток.

Инициативата е предложена в средата на октомври от Бейрут. В писмо до председателя на Управителния съвет на "Приста ойл" АД Пламен Бобоков собствениците на ливанската компания са предложили съвместния бизнес с идеята да разширят дейността си, като пробият на пазара с българските продукти.

Сега платена пробна партида се транспортира с кораб и се очаква в Ливан към края на ноември.

"Приста ойл" произвежда над 150 вида смазочни масла, продава масла, греси, охладителни течности и др. В структурата на компанията влизат дистрибуционни дружества в Румъния, Унгария, Украйна, Сърбия и Македония, производствена база в Турция, ПЧМВ „Поддържане Чистотата на Морските Води“ АД, Стар Ойл, Женева, както и планиращото IPO дружество Монбат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още